Razzmatazz glassmycken

Smycken av glas låter som en anomali. Går det inte sönder? - Nej, glaset är betydligt mer hållbart än man kan tro, men undvik att tappa det från hög höjd ner i marmorgolvet - då går det sönder på tredje, fjärde studsen.

Smyckena finns i alla upptänkliga färger och former. Jag arbetar ofta med flera lager olikfärgade glas samt med små bitar av så kallat dichroiskt glas - glas som skiftar i flera färger och som både bryter och släpper igenom ljus. Resultatet blir smycken som verkar tredimensionella till sin natur. Jag har också kombinerat glas med inläggningar olika metaller och andra material. Bilderna kan aldrig återge den lyster, transparens och skimmer som glaset har - glaset är mycket vackrare i verkligheten.

Känns det inte kallt mot huden? - Nej, glaset värms snabbt upp av kroppsvärmen och det är en skön känsla att ha en mjukt rundad glasbit mot kroppen.

Halsband

Glashängen för uppträdning på kedja, rem eller länk.

Örhänge

Glashängen eller plattor monterade på krok eller stift.

  

Övrigt

Broscher, slipsnålar m.m.

 

Ringar

Glasplattor monterade expanderbar ring.

Glassmyckena finns i storlekar som passar till halsband, ringar och till örhänge. Det finns också varianter som passar till broscher, armband, slipsnålar och hårklämmor.
Halsbandshängena kan fås uppträdda på tuff läderrem, mjuk textilrem, elegant silverbåge eller köp bara själva hänget om du själv har en vacker kedja eller länk att trä upp det på. Det finns antingen en ögla fäst vid glaset eller ett hål genom glaset som är stort nog att få igenom de flesta normalstora remmar och länkar. Hängena är mellan 1 - 3 cm breda och 3 - 6 cm långa.

Alla örhängen har stift eller krok av silver. Stift av plast kan monteras vid förfrågan. Ringar och armband finns i flera olika utformningar, både i silver och silverplätering. Alla smyckesdetaljer är nickelfria.

Alla smycken finns till avhämtning i Malmö eller skickas per post emballerade i bubbelplast och vadderat kuvert.
Beställningar kan göras per epost: annika@glasdesign.se. Uppge smyckets namn och ifall det ska monteras på något av ovannämnda sätt. Större bilder kan också skickas med epost vid förfrågan. Jag kan också designa på beställning - se bilderna här på webbplatsen som inspiration och fråga gärna efter andra färger och former.